lauantai 12. toukokuuta 2018

Euroviisut 2018 - minun suosikkini ja voittajaveikkaukset

Euroviisufinaali on muutaman tunnin päästä, mutta ajattelin kuitenkin pistää pienen arvailun pystyyn, kun se on tässä blogissa käynyt jo perinteeksi. Eli kerron omat suosikit ja sen lisäksi sen, kenen arvelen yltävän voittoon. Tänä vuonna on ollut taas upeita esityksiä ja kappaleita. Finaaliin päässeet ovat pääasiassa olleet aika lailla samoja esityksiä, jotka kiinnittivät oman huomioni tai joiden arvelin pääsevän finaaliin. Muutama pudonnut on harmittanut, esimerkiksi Sveitsin kipale oli minusta finaalipaikan arvoinen. Mutta ne omat lempparit kuitenkin löytyvät finaalista, eli yllättävän mukavasti on tämän vuoden viisukarsinnat menneet minun mielestäni.

Portugalin viime vuoden voitto on selvästi vaikuttanut siihen, että tosi paljon on eri kielillä laulettuja kappaleita. Niistä suosikkeihini kuuluvat Slovenian Hvala Ne ja Serbian etnisempi Nova Deca, Albanian upeaäänisen Eugent Bushbepan Mall ja yksi ihan lemppareistani: Unkarin oikeasti hyvä hevibiisi eli AWSin Niszlát Nyár. Vähän tosin epäilen, että ei-englanninkielinen biisi voittaisi toista kertaa peräkkäin. Jos näin kuitenkin kävisi, niin Albania ja Unkari ovat kyllä ne, jotka kullasta taistelisivat. Alla näiden biisien videot.



Kenties Portugalin viime vuoden numeron innoittamana mukana on myös paljon nuoria miesesiintyjiä. Näistä karismaattisimmat minun makuuni ovat Ukrainan Dracula Melovin, Norjan Alexander Rybak, jonka karisma on vain aivan käsittämätön, Tsekin reppuselkäinen Mikolas Josef, Ruotsin elävässä musiikkivideossa oleva Benjamin Ingrosso sekä Saksan tunnelmallinen Michael Schulte. Miehistä löytyivät myös inhokkini Tanskan viikinkikappale, joka oli liian lattea, ja Irlanti, koska liikaa falsettia. Irlanti tosin voi menestyä tunteisiin vetoavuutensa vuoksi. Ennustan kuitenkin, että miesten biiseistä menestyvät menevämmät, kuten Tsekki, Ruotsi ja Norja.


Enemmän kuin miesten voittoon, uskon että naisten hallitsevan tänä vuonna. Naisten biiseistä suosikkejani ovat Kyproksen Eleni Fuoreran räväkkä Fuego, Astralian supertähden Jessica Mauboyn We got love, Israelin hauska, irrotteleva ja erilainen Nettan Toy sekä tietysti Suomen superlahjakas Saara Monstersillaan. Näistä erityisesti alla olevat Kypros ja Australia olevat  on hyvin vahvoja arvauksia voittajiksi.



Viimeinen, myöskin hyvin potentiaalinen ryhmä on yhtyeet. Näistä Bulgarian varta vasten viisuja varten koottu Equinox ja pirteän retrohenkinen Moldovan DoReDos ovat suosikkejani. Tuo Moldova voisi kyllä menestyä, koska menevän kappaleen lisäksi heidän esityksensä on viihdyttävä. Tosin kappale itsessään ei välttämättä aivan voittotasoinen loppujen lopuksi ole, vaikka itse siitä pidänkin. DoReDos ei sekään ehkä erotu tarpeeksi paljon joukosta. Eli ei tämä kategoria sitten ollutkaan niin potentiaalinen, haha.



Ehkä jos pitäisi viisi todennäköisintä voittajaa summata, ne olisivat Kypros, Australia, Unkari, Albania ja Tsekki, jotka olen videoina liittänyt tähän postaukseen. Viime vuodet ovat kuitenkin onnistuneet molemmat yllättämään minut täysin (itse asiassa positiivisesti), joten voivat nämä minun arvaukseni hyvinkin mennä taas metsään. Kohta se nähdään, kivaa euroviisuiltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti