perjantai 13. toukokuuta 2016

Euroviisuhuumaa

Euroviisujen semifinaalit on käyty ja finaalipaikan saaneet maat ovat selvillä. Ajattelin täällä blogissa purkaa euroviisuinnostustani ja esitellä omat suosikkini sekä veikkaukseni voittajaksi.

Ensimmäinen semifinaali oli todella kovatasoinen. Suomella oli tiukka paikka esiintyessään aivan ensimmäisenä. Lopulta Sandhja ei ikävä kyllä yltänyt jatkoon, vaikka tykkäsin kappaleesta. Pidin lähestulkoon kaikista ensimmäisen semifinaalin kappaleista jossain määrin, ainoastaan San Marinon kappale ei miellyttänyt juurikaan. Silti muutama suosikki muotoutui. Ne olivat Venäjä, Azerbaijan ja Alankomaat (linkitän kappaleet alle videoina).

Venäjän kappale on mielestäni mukavan rytmikäs ja sopivan dramaattinen: täydellinen euroviisukappale. Toki komea teknologiaa hyödyntävä esityskin on vaikuttava, vaikka yleensä en tykkää kovinkaan paljon liiasta kikkailusta. Komeetalla ratsastavaa Sergeitä vain on mahdotonta vastustaa!


Venäjän kappale You are the only one


Voimakkaita naisääniä oli tänäkin vuonna kummassakin semifinaalissa useita. Jostain syystä Azerbaijanin Samran esitys kuitenkin erityisesti jäi mieleeni. Itse kappale on sopivan menevä ja dramaattinen, mutta erityisesti Samran kaunis lauluääni teki minuun vaikutuksen.


Tässä Azerbaijanin kappale Miracle


Kolmas suosikkini ensimmäisestä semifinaalista oli Alankomaiden kappale. Tämä ei ollut sinällään yllätys, sillä kuten musiikkimakupostauksessani kerroin, kantrivivahteet uppoavat minuun todella vahvasti. Niinpä tämä päähän soimaan jäävä kappale valloitti minut. Tykkään myös siitä, että tämä on vähän eri tyyppinen kappale kuin muut, ei perinteinen euroviisuralli. Myös laulun kiireisen elämäntahdin välissä pysähtymisestä kertova sanoma on mielestäni hyvä. Ainoa mikä minua tässä hiukan rassaa on tuo keskellä tuleva lyhyt tauko, joka mielestäni menee vähän liikaa erikoisuudentavoittelun puolelle. Mutta mainio vaihtoehto joka tapauksessa.



Tässä Alankomaiden kappale Slow Down


Nämä suosikkini tulivat kaikki heti ensimmäisenä jatkoon menijöiden listalle, joten minun ei tarvinnut pitkään jännittää muita kuin Suomen kohtaloa.

Toinen semifinaali herätti ensimmäistä enemmän ristiriitaisia tunteita. En pitänyt ensimmäisistä kolmesta kappaleesta ja muutenkin mielipiteeni jakautuivat melko vahvasti eri kappaleiden kesken. Todella moni kappale oli lisäksi ihan hyvä, mutta usein oli jokin tietty asia, joka mätti. Esittelen kuitenkin joitakin suosikkejani.

Ehdottomat suosikkini olivat Liettua ja Slovenia. Liettuan Donny hurmasi minut aivan täysin. Samassa semifinaalissa oli pari muutakin poikabändityylistä kappaletta, mutta ne jäivät jotenkin laimeiksi. Tämä sen sijaan oli aivan loistava. Ehdottomasti yksi minun suosikeistani. Toisen ykkössuosikkini Slovenian kappale oli todella kaunis ja tietenkin ne banjot valloittivat minut... Ja tietenkään miespuolinen tankotanssija ei esitystä pahenna. ;D Ikävä kyllä Slovenia ei päässyt jatkoon. Linkitän senkin videon kuitenkin alle, jos haluatte palautella sen mieleen.



Tässä Liettuan ihana Donny ja I've been waiting for this night



Slovenian upea Blue and Red

Muita toisesta semifinaalista jatkoon päässeitä hyviä kappaleita olivat muun muassa Israelin, Serbian ja Belgian kappaleet. Myös Ukrainan Krimin tataareista kertova kappale oli mystisen kaunis, mutta ei ehkä aivan yltänyt suosikkeihini. Israel oli muuten varsin täydellinen paketti, mutta minua vain hieman häiritsi, että laulun nimeä Made of stars toistettiin vähän liikaa ja kappale oli ehkä vähän liian siirappinen tyyliltään minun makuuni. Mutta upea laulaja, kauniit sanat ja kaunis tulkinta. Serbian laulajan lähes adelemainen ääni tulkitsi dramaattista kappaletta kauniisti ja jäi mieleeni. Belgian kasarimainen kappale taas oli ihanan pirteä ja menevä. Nämä eivät kuitenkaan aivan lemppareihini yltäneet, mutta jos jokin näistä sattuisi voittamaan, en pahastuisi.

Tutustuin myös suoraan jatkoon menevien maiden, eli Ruotsin, Ranskan, Iso-Britannian, Saksan, Italian ja Espanjan viisuvaihtoehtoihin. Näistä erityisesti Espanjan kappale kuulostaa aivan radiohitiltä, joka voisi pärjätä kisassa. Mitä enemmän sitä kuuntelen, sitä enemmän tykkään!



Espanjan kappale Say yay!


Vaikeaa sanoa, mikä maa tänä vuonna voittaa. Näistä suosikeistani erityisen vahva fiilis on Venäjän kappaleesta. Uskon, että se ainakin sijoittuu todella korkealle. Suosikkilistaltani ulkopuolelle jättämistäni vahvimmat hunchit on Australiasta ja Kroatiasta näin äkkiseltään muisteltuna. Mutta huomenna se nähdään! Kertokaa ihmeessä omia suosikkejanne ja ketä veikkaatte voittajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti