sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulutunnelmaa

Joulukuu on mennyt tasaista vauhtia eteenpäin. Olemme vielä pari päivää Oulussa ennen kuin lähdemme minun vanhempieni luo aaton aattona siskoni kyydissä. Olemme siellä kaikki koolla joulun. Ajattelin hieman jakaa, mitä meidän joulunaikaamme on kuulunut.

Joulukuu tuli melko äkkiä ja yllättäen, sillä 27.-29.11. oli meillä seurakunnalla nuorisopäivät, joissa olin lauantaina mukana tanssimassa ja järjestämässä kahvitusta. Myös Room Escape oli sinä samana viikonloppuna ja toki muutkin kiireet kanssa veivät aikaa. Yleensä laitan joulukoristeet paikoilleen heti joulukuun ensimmäisenä päivänä ellen jo aiemminkin, esimerkiksi ensimmäisenä adventtina. Tänä vuonna sain ne kaivettua kellarikomeron kätköistä vasta 4.12. Mutta vaikka joulufiilistelyt alkoivat vähän myöhässä, niin eipä se mitään haittaa. Hyvin on ehtinyt tunnelmaa hakea myöhemminkin.

Ei meillä tosin paljon koristeita ole, kynttelikkö, siniset jouluvalot ja seinällä joulusukka. No, on muutama tonttu ikkunassakin, mutta ne eivät juurikaan lähes aina kiinni olevien verhojen takaa näy (syynä tähän on, että totesimme kadulta olevan melko hyvät näkymät asuntoomme etenkin vastapäiseltä bussipysäkiltä). Ostin myös hyasintin levittämään jouluista tuoksua kotiimme. Annoin sen vain olla alkuperäisessä "ruukussaan", ja se on kasvettuaan alkanut uhkaavasti kallistua... Pitäisi varmaan vihdoin hankkia ihan oikeita kukkaruukkuja. Ohessa muutama kuva.



Koetin laittaa lyijykynän tukemaan hyasinttiparkaa.





Vaikka olenkin ajatellut, että tämä joulukuu on ollut tavallista rauhallisempi, on kiirettä riittänyt silti sekä koulun että muiden menojen muodossa. Lähdin muun muassa mukaan nopealla aikataululla kerättyyn kuoroon, joka esiintyi seurakuntamme nuorten joulujuhlassa sekä koko seurakunnan joulujuhlassa. Kaiken tämän myötä alkoi tuntua, että kaikki hommat lykkääntyvät koko ajan. Joululahjat saimme onneksi mieheni kanssa melko kivuttomasti ostettua yhdellä reissulla kaupunkiin. Mikä ei ole todellakaan minulle itsestäänselvyys.

Näimmepä samalla reissulla Tiernapoikaesityksen, joita Tiernakaupunki Oulussa on paljon. Täällä järjestetään jopa tiernapoikakilpailut ja keskustan kävelykadulta, Rotuaarilta, löytyy tiernapoikapatsas. Olin aiemmin ohimennen nähnyt osia tiernapoikaesityksistä, mutten kiireen vuoksi ikinä ehtinyt jäädä katsomaan niitä kokonaan. Nyt vihdoin oli aikaa katsoa koko esitys. Oli muuten todella hyvä! Mahtavat maskeeraukset ja asut ja selvästi esitys oli hyvin harjoiteltu. Esityksen tasosta kertoo ehkä eniten se, että mieheni - joka hyvin harvoin innostuu mistään - taputti innoissaan ja kehui esitystä vielä jälkeenpäinkin. Tiernapoikien lisäksi olemme käyneet kauneimmissa joululauluissa ja minä kävin kuuntelemassa Oulun yliopiston kamariorkesterin joulukonserttia. Eli on tullut joululauluja kuunneltua ja laulettua.

Kaikki tohina aiheutti kuitenkin sen, että joulukortteja en ehtinyt tänä vuonna lähettää. Olen yrittänyt pitää tavan hengissä ja lähettänyt läheisimmille ystäville ja mieheni perheelle kortit parina viime vuonna. Tänä vuonna, kuten viime vuonnakin, oli tarkoitus maalata kortit akryyliväreillä itse. En ole mikään huipputaiteilija, mutta mielestäni ihan söpöjä kortteja olen saanut aikaiseksi. Sitä paitsi tekee hyvää tehdä opiskelujen ohessa välillä tekmään jotain luovaa omaksi ja siinä samalla muiden iloksi. Aika ei kuitenkaan tänä vuonna riittänyt. Nyt onneksi osasin säästää itseäni siltä rääkiltä, että olisin yötä myöten itku kurkussa maalannut kortteja. Hauskuus on kuitenkin pääasia. Onneksi sähköisessä muodossa voi joulutervehdyksiä lähettää myöhemminkin.

Itsekään emme ainakaan vielä ole saaneet keneltäkään tutulta joulukorttia. Suurin osa lähettää hyvän joulun toivotukset juurikin sähköisesti nykyään. Mukava yllätys oli kuitenkin, että hääpaikkanamme toimineesta leirikeskuksesta saapui postissa joulukortti. Ihan mahtava paikka ihan oikeasti! He auttoivat meitä niin paljon ja vastasivat jokaiseen toiveeseemme ja enemmänkin sydämellisellä ja asiantuntevalla otteella. Se tuntuu todella hyvältä, koska viime keväämä paikan varaamisen jälkeen mietin vielä pitkään, teinkö virheen pohtien tilan rajallisuutta ynnä muuta. Ihanaa, että sai todeta paikan olleen nappivalinta.


On ollut myös mukavaa, kun ainakin täällä Oulussa on ollut suurimman osan joulukuuta lunta maassa. Kuukauden alkupuolella lumet välillä sulivat pois, mutta nyt on plussakeleistä huolimatta lunta sen verran, että maa on pysynyt valkoisena. Välillä oli jopa -15 astetta pakkasta ja oli ihanan talvisen näköistä. Olen ihan mielissäni tuijotellut ikkunasta ulos lumisadetta ja sinertyvää maisemaa. Toivottavasti myös jouluna tulisi lunta eikä vesisadetta.

Kaunista ja talvista! Tykkään!
Tässä meidän joulukuulumisiamme. Jos en enää ennen joulua ehdi kirjoittaa, niin oikein iloista joulua ja paljon lämpöisiä hetkiä teille, lukijat!


Tässä minun joululukemiseni. Koulukirjojen vastapainoksi Harlequin Historicals-hömppää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti